Лавров анонсує зустріч Волкера з кремлівським “колегою” Сурковим

Лавров анонсує зустріч Волкера з кремлівським “колегою” Сурковим

Укрінформ
Спеціальний представник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер найближчим часом відвідає Росію, де зустрінеться з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

Це підтвердив держсекретар США Рекс Тіллерсон на зустрічі з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Манілі, повідомляє ТАСС.

"Нагадали про те, що і президент США, і держсекретар обіцяли нам, що найближчим часом приїде спеціальний представник США по українському врегулюванню Волкер. Рекс Тіллерсон підтвердив, що такий контакт з нашим представником Владиславом Сурковим запланований і відбудеться самим найближчим часом", - заявив журналістам Лавров за підсумками зустрічі з главою американського зовнішньополітичного відомства.

Він також додав, що "це буде цікаво".

Як повідомлялося, 7 липня держсекретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Волкера спецпредставником по Україні.

Читайте також: Лавров каже, що Росія розраховує на діалог зі США щодо ракет і кібербезпеки

23-24 липня Волкер знаходився в Україні. Зокрема, він відвідав прифронтову Авдіївку і Краматорськ.

Раніше російські ЗМІ писали, що Владислав Сурков курує у російській адміністрації український напрямок.

За даними Генпрокуратури України, під час Євромайдану він як представник російського президента здійснив дві поїздки (наприкінці січня та 14-20 лютого 2014 року) до Києва для переговорів з тодішнім президентом Віктором Януковичем.

17 березня 2014 р. на Суркова були накладені міжнародні санкції у зв'язку з агресією РФ проти України. США заборонили йому в'їзд, наклали арешт на активи і власність, що знаходяться на території країни. Американська сторона вважає Суркова одним із головних високопосадовців російської адміністрації, відповідальних за порушення суверенітету та територіальної цілісності України. Аналогічні заходи були вжиті з боку уряду Канади. Сурков також внесений до списків санкцій Європейського Союзу, Австралії, Швейцарії та України.

У 2016 році хакерська організація "КіберХунта" заявила, що отримала доступ до е-mail-листування Суркова, в якому виявилися план заходів по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні та документ про створення республіки на території Закарпаття.

А політолог Віктор Уколов переконаний, що автором недавньої заяви ватажка "ДНР" Олександра Захарченка про створення "Малоросії" є саме Сурков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-