У Держдепі прокоментували можливість надання Україні зброї

У Держдепі прокоментували можливість надання Україні зброї

Укрінформ
У США не підтверджують наявність планів із передачі Україні летального оборонного озброєння, але й не виключають такий варіант.

Про це під час брифінгу розповіла речниця Державного департаменту США Хізер Наурет, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми ще не надавали Україні оборонну зброю, але й не виключили можливість зробити це. Цей варіант залишається на столі, але більше розповісти я не можу», - сказала Наурет.

Нагадаємо: Україна вже неодноразово подавала переліки необхідного нам озброєння як окремим країнам, так і організаціям. В першу чергу мова йде про протитанкові та протиповітряні системи.

Формальної заборони на постачання в Україну летальної зброї не існує. На Україну ембарго на поставки озроєнь наклали в 2013 році для недопущення силового розгону демонстрацій, але потім заборону було знято. Проте Україна досі не може отримати ні летального озброєння, ні навіть промислового обладнання для підвищення технологічного рівня оборонної промисловості.

Читайте також: США не мають наміру закривати очі на злочинні дії Росії в Україні – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, новий імпульс двосторонньому співробітництву між Україною і США було надано за результатами візиту до США Президента України Петра Порошенка 19 - 21 червня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-