Україна у Мінську порушила питання тортур в ОРДЛО

Україна у Мінську порушила питання тортур в ОРДЛО

Укрінформ
Українська сторона на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську жорстко порушила питання про неприпустимість застосування тортур по відношенню до незаконно утримуваних осіб на території тимчасово окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

"Українська сторона жорстко порушила питання про неприпустимість застосування тортур по відношенню до незаконно утримуваних осіб, які знаходяться на території ОРДЛО. Зокрема, йдеться про тортури по відношенню до інваліда дитинства Людмили Сурженко", - відзначила вона.

За її словами, українська сторона також закликала завершити узгодження списків письмово з тим, щоб на наступній зустрічі ТКГ було досягнуто домовленість про звільнення людей.

Читайте також: Звільнення заручників: у Мінську Україна заявить, що “готова до компромісу”

"Також ми наполягаємо на денонсації указу президента Росії про визнання документів, виданих нелегітимною владою ОРДЛО; відмові від експропріації українських підприємств в ОРДЛО, а також на скасуванні псевдокордону і впровадження рублевої зони", - додала Оліфер.

За її словами, окремо учасники ТКГ ще раз відзначили, що заяви про так звану Малоросію є провокацією і повністю суперечать Мінським угодам.

Оліфер наголосила, що ігнорування Росією і ОРДЛО питань безпеки не дозволяє досягти прогресу на інших напрямах, зокрема на політичному, гуманітарному, економічному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-