Семерак припускає, що

Семерак припускає, що "Межигір'ям" керуватиме ДУС

Укрінформ
Міністерство екології та природних ресурсів  ініціюватиме перед Кабінетом міністрів обрання  органу управління резиденції "Межигір'я".

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі очільник відомства Остап Семерак.

"Після скасування Київським апеляційним господарським  судом двох угод "Межигір`я" повертається у державну власність  і відповідно потрібно ініціювати перед Кабінетом міністрів рішення про визначення органу,  який буде управляти цим державним майном, оскільки  станом на сьогодні це потребує врегулювання", - зазначив міністр.

Він додав, що для остаточного повернення резиденції у держвласність необхідно, аби орган управління звернувся до суду з витребуванням  повернення  цього майна у його розпорядження.

"Станом на сьогодні ми можемо на певних підставах вважати, що Державне управління справами є таким органом управління, але у будь-якому разі  Кабмін  повинен підтвердити це рішення, оскільки ми маємо справу з дуже підготовленими юристами, які будуть оскаржувати це рішення суду", - зазначив Семерак.

Він розповів, що під час судових спорів за резиденцію представники "Танталіту" брали участь у кожному судовому засіданні. Тому, припускає міністр, колишні власники резиденції намагатимуться оскаржити повернення "Межигір'я" у держвласність.

У 2007 році розпорядженням Кабінету міністрів будівлі, споруди та інше майно, що розташовано на території урочища "Межигір'я" та закріплене за комплексом "Пуща-Водиця" (м. Київ, вул. Вишгородська, 150), за пропозицією Мінприроди, погодженою з Державним управлінням справами і Фондом державного майна було передано до сфери управління Мінприроди, а згодом було передано до статутного капіталу НАК "Надра України".

Читайте також: Семерак про повернення "Межигір'я": Ми знайшли юридично правильний шлях

У 2007 році між ТОВ "Медінвесттрейд" та Національною акціонерною компанією "Надра України" було укладено договір міни нежитлових приміщень майнового комплексу відпочинку "Пуща-Водиця".

У листопаді 2007 року компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" іншій маловідомій компанії під назвою "Танталіт", яка фігурує в багатьох кримінальних справах, пов'язаних з Януковичем. Пізніше ТОВ "Медінвесттрейд" взагалі ліквідували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-