Порошенко пропонуватиме Раді зміни до законів про омбудсмена

Порошенко пропонуватиме Раді зміни до законів про омбудсмена

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо змін до законодавства про омбудсмена.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення, тому найближчим часом Президент внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо внесення змін до Закону “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини” та Закону “Про Регламент Верховної Ради України” в частині призначення та звільнення омбудсмена”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 31 липня Президент підписав Закон “Про Конституційний суд України”: “Цей закон спрямований на реалізацію змін до Конституції щодо організації та діяльності Конституційного суду, статусу суддів Конституційного суду та інституту конституційної скарги – нового додаткового механізму захисту прав і свобод людини. Без цього закону зазначені прогресивні конституційні новації не можуть запрацювати на практиці, а тому зволікання із введенням його у дію є неприпустимим”.

Читайте також: У Києві буде представництво Уповноваженого з прав людини з особливим статусом

Водночас вказується на те, що в прикінцеві положення цього закону народними депутатами були включені норми щодо процедури призначення та звільнення омбудсмена.

“Це не стосується функціонування Конституційного суду. Тим не менш, парламент ухвалив закон про Конституційний суд в цілому разом із цими нормами, а тому введення закону в дію без них неможливе”, - повідомили у президентській прес-службі.

І оскільки питання процедури призначення та звільнення омбудсмена потребує окремого вирішення, то глава держави внесе пропозиції щодо змін до законодавства про омбудсмена.

Як повідомлялося, в ухваленому Верховною Радою і підписаному Президентом законі про Конституційний суд передбачено відкрите голосування за кандидатуру омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-