Аваков вважає, що треба негайно переписати закони про громадянство

Аваков вважає, що треба негайно переписати закони про громадянство

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков переконаний у необхідності внесення змін в українське громадянство щодо надання й позбавлення громадянства.

Про це він повідомив у Facebook.

"Переконаний, що восени, з початком роботи парламенту потрібно негайно вносити коригування в українське законодавство - чіткіше, твердіше й недвозначніше прописавши процедури надання й позбавлення громадянства, непохитні права громадян України - незалежно від будь-чиєї волі або у самій Україні та за її межами", - написав Аваков.

Він нагадав, що Росія оголосила про спрощену процедуру отримання громадянства для українців. "Та ось питання - а чого ради, навіть погано освіченому, забитому пропагандою раша тіві людині вступати у російське підданство і брати російський паспорт? Може, грошей більше заробляти стане, податки менші, якість життя вища? Якщо ви не живете в екрані раша тіві - то ні. Ніяк...", - додав він. 

Читайте також: МЗС - Росії: "Нотаріальна" відмова від громадянства нікчемна за суттю і змістом

За словами Авакова, в Україні на сьогодні є багато недоліків, "за багато що соромно й купа всього недоробленого, але ж і зроблено нами ох не мало" і за останні три роки є чим гордитися, "і це при війні з російською імперією, що має нахабство пропонувати тепер нашим громадянам спрощене російське підданство.".

"Якщо після трьох років війни, смертей і брехні, принесених Росією українцям, - все ще залишається той простак, який нехай навіть говорить не так, як я, на слобожанському українському суржику, а на чистому лінгвістичному російському - і він хоче возз'єднатися з "матінкою Росією" - нехай!. Терміново нехай бере собі російський паспорт! Тільки наше українське громадянство з такого роду вчинком сумісно бути не повинно. Ніяк", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося, Російська Держдума прийняла поправки до закону з питань громадянства, серед яких, - спрощене громадянство РФ для українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-