Данилюк стверджує, що підозри від ГПУ не отримував, а всі податки сплатив

Данилюк стверджує, що підозри від ГПУ не отримував, а всі податки сплатив

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк стверджує, що не отримував жодної підозри від Генеральної прокуратури.

Про це він написав на сторінці у Facebook

«Жодної підозри чи будь-яких інших офіційних документів від ГПУ або інших органів я не отримував та про своє нібито ухилення від сплати податків дізнався з преси»,  - написав Данилюк, підкресливши, що сьогодні перший день його відпустки.

Водночас міністр додав, що виникають питання щодо компетенції людей, «які побудували цілу справу», оцінюючи виключно період його роботи на держслужбі (2010-2014 рр.) і не враховуючи період роботи в приватному секторі, зокрема на провідних посадах в різних компаніях за кордоном. 

Читайте також: ГПУ підозрює Данилюка в ухиленні від сплати податків

«Хочу окремо наголосити, що всі податки з зароблених мною коштів були сплачені. Щодо фактів - будинок купили влітку 2010 року, коли я ще працював у Лондоні. Для родини було важливим обов'язково мати "точку опори" в Україні, тому купили біля Борисполя, щоб було простіше поєднувати міжнародну роботу, але не відриватися від України. Автомобіль випуску 2008 року купив в 2011 році - і донині на ньому пересуваюся», - заявив міністр фінансів.

Він також зазначив, що не перериватиме відпустку через цей інцидент: «Робота в міністерстві, коли кожен день стикаєшся з колосальним супротивом системи, виснажує. Попереду дуже активний вересень і дуже багато роботи. Для цього будуть потрібні сили».

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура України підозрює міністра фінансів України Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків.

У клопотанні ГПУ зазначається, що Данилюк в період 2010-2014 років перебував на посаді керівника Координаційного центру з впровадження економічних реформ при Адміністрації Президента, і за цей період отримав дохід на суму 556 162,98 тис грн. Водночас, за даними ГПУ, в той же період він набув у власність житловий будинок загальною площею 290 кв. м, вартість якого згідно з попереднім договором купівлі-продажу становить 2 млн 54 тис. грн, а також автомобіль БМВ Х5. Крім того, у 2014 році Данилюком було зроблено внесок на рахунок в ПАТ «Укрсоцбанк» у сумі 519 665,67 грн.

Печерський районний суд задовольнив клопотання прокурора ГПУ і доручив співробітникам Державної фіскальної служби провести перевірку міністра на предмет дотримання вимог податкового та валютного законодавства за період з 1998 до 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-