Луценко підтвердив, що будинок Трояна обшукали

Луценко підтвердив, що будинок Трояна обшукали

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що у будинку заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна проводили обшук.

Про це пише "Українська правда" з посиланням на повідомлення генпрокурора.

"У ході спільного з СБУ провадження було задукоментовано та затримано заступника керівника ГО "Цивільний корпус "Азов" Бржезинського, помічника заступника МВС України Іваштенко та громадянина Ш., які підозрюються у систематичному вимаганні з погрозою життю та здоров'ю від представника одного з підприємств коштів на загальну суму понад 1,5 млн грн", - повідомив глава ГПУ.

Посилаючись на дані негласних слідчих дій, Луценко повідомив, що 785 тисяч гривень вказані зловмисники розділили між собою та іншими особами.

"У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, у тому числі в помешканні заступника МВС В. Трояна. Вказані кошти виявити не вдалося. Всім трьом зловмисникам оголошено підозру та обрані запобіжні заходи. Продовжуються слідчі дії для встановлення повного складу осіб, що отримували неправомірну вигоду", - зазначив генпрокурор.

Пізніше Луценко додав, що під час обшуку у Трояна були вилучені 60 тис грн, "які не співпадають за номерами з коштами, отриманими вимагачами". 

Раніше повідомлялося, що Бржезинському, Іваштенко та Шамраю повідомили про підозру у зловживанні становищем та здирництві.

За даними джерела УП, хабар у розмірі 1,6 млн гривень мав бути сплачений за розблокування розрахункових рахунків підприємства Шомана та притягнення до кримінальної відповідальності посадовців Голосіївського управління ДФС.

Читайте також: Троян хабарів не брав - МВС

Першу частину грошей — 600 тисяч грн, Бржезинському нібито передали 21 липня.

Окрім того, під час проведення негласних слідчих дій було встановлено, що половину суми, 300 тисяч гривень, отримав Троян.

Водночас процесуальний статус заступника міністра наразі не визначений

У прес-службі МВС зазначили, що сам Вадим Троян наразі перебуває у відпустці і нещодавно брав участь у слідчих діях в одному з кримінальних проваджень.

"Але наразі ніяких підозр йому не вручалося і йому про це не повідомлялося", - заявили у відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-