Україна та Білорусь проведуть міжрегіональний форум

Україна та Білорусь проведуть міжрегіональний форум

Укрінформ
Україна і Білорусь домовилися активізувати міжрегіональну співпрацю і провести найближчим часом перший міжрегіональний форум двох країн в Гомелі.

Про це сказав Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенком, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Досягти помітного прогресу в двосторонній співпраці, я упевнений, допоможе активізація  українсько-білоруських міжрегіональних зв'язків, яким під час переговорів було приділено немало уваги. Враховуючи той факт, що в Україні сьогодні проводиться масштабна децентралізація, це найважливіший чинник. Сьогодні регіони України та Білорусі мають величезний інтерес один до одного і величезні, що важливо, можливості. Тому найближчим часом цього року ми домовилися, що організовуємо цю співпрацю. Перший міжрегіональний форум пройде в Гомелі, другий буде в Україні", - зазначив Лукашенко.

За його словами, під час сьогоднішніх переговорів було також погоджено підходи двох країн до подальшого розвитку прикордонної співпраці. "І це цілком природно, з урахуванням загального державного кордону двох країн", - підкреслив Президент Білорусі. 

Читайте також: Лукашенко про контракти на бізнес-форумі у Києві: Думаю, дійдемо до $100 мільйонів

Він висловив впевненість, що досягнуті домовленості і підписані угоди послужать динамічному розвитку двох країн і зміцненню дружби між нашими народами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-