В Україну їде Лукашенко: говорити про Донбас, кордон та економіку

В Україну їде Лукашенко: говорити про Донбас, кордон та економіку

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко 20-21 липня здійснить офіційний візит в Україну.

Про це повідомляється на сайті глави білоруської держави.

Програмою візиту заплановано переговори Лукашенка і Президента України Петра Порошенка, які пройдуть у форматі «один на один» і в розширеному складі.

«Глави держав обговорять розвиток політичної, торговельно-економічної і гуманітарної співпраці між Білоруссю і Україною. Основна увага буде приділена поточному стану і перспективам взаємодії в економіці, у тому числі в таких сферах, як торгівля, інвестиції, промислова кооперація, нафтохімічний комплекс, енергетика, сільське господарство, транспортно-логістична галузь, розвиток міжрегіонального діалогу. Планується також погоджувати підходи до подальшого розвитку прикордонної співпраці», - йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що «однією з тем зустрічі стане врегулювання конфлікту на сході України, в чому Білорусь активно бере участь, надаючи переговорний майданчик для сторін процесу».

Читайте також: Білорусь відправила гуманітарну допомогу для Донбасу

«Олександр Лукашенко і Петро Порошенко обговорять ситуацію в регіоні в цілому, обміняються думками з міжнародної проблематики», - зазначається в повідомленні.

Очікується, що за підсумками переговорів у присутності лідерів двох країн буде підписано ряд документів, які торкаються співпраці в економіці, науково-технічній області, а також в сферах культури і міжнаціональних відносин.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко в квітні під час зустрічі з Лукашенком запросив його відвідати цього літа Україну.

Учора, 18 липня, заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко заявив, що візит Лукашенко в Україну відбудеться найближчими днями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-