Держдеп про заяву Захарченка: Це навіть не варте офіційної відповіді

Держдеп про заяву Захарченка: Це навіть не варте офіційної відповіді

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вважає ініціативу Захарченка про створення Малоросії на місці України одним із питань, що лежать у сфері занепокоєнь для США, однак вважає не вартою офіційної відповіді заяви сепаратистів, які діють за вказівкою ззовні.

Таку реакцію Державного департаменту США озвучила під час брифінгу в вівторок речниця відомства Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Те що ми чули, що так звані "сепаратисти" бажають бачити нову державу, і ця нова держава має виникнути замість України. Це, безумовно, питання, яке перебуває у сфері наших занепокоєнь, але я просто не буду виходити за рамки цього (коментаря - ред)",- зауважила офіційний представник Держдепу.

Читайте також: В ОБСЄ прокоментували заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Як повідомляв Укрінформ, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко висловив ініціативу щодо створення нової держави - "Малоросія". На сайті донецьких бойовиків йдеться, що рішення нібито прийняли представники "ДНР", "ЛНР", а також "19-ти регіонів України".

Натомість у так званій "ЛНР" заявили, що не брали участі в "засіданні щодо створення "Малоросії" і не входитимуть в цю "державу".

Читайте також: "І як вони проскочили Недоросію": у соцмережах висміяли заяву Захарченка

В самому Кремлі назвали заяву Захарченка його особистою ініціативою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-