В ОБСЄ прокоментували заяву Захарченка про створення

В ОБСЄ прокоментували заяву Захарченка про створення "Малоросії"

Укрінформ
Голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, федеральний міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Себастьян Курц закликав проросійських бойовиків на Донбасі не ставити під загрозу виконання Мінських угод.

Про це він написав у Twitter.

"Занепокоєний подіями в Україні – "оголошенням" про "Малоросію"; потрібно уникати дій, що ставлять під загрозу виконання Мінських домовленостей", - наголосив Курц.

Як повідомляли російські ЗМІ, ватажок бойовиків «ДНР» Олександр Захарченко 18 липня запропонував створити «перехідну державу «Малоросію» зі столицею в Донецьку.

Читайте також: У "ЛНР" відхрещуються від "Малоросії" Захарченка

У відповідь Франція і Німеччина, що разом із Україною і Росією, є учасниками «нормандського формату» переговорів про врегулювання на окупованій частині сходу України, вже закликали Росію засудити заяву про «Малоросію» як таку, що є порушенням мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу і також суперечить духові переговорів про це врегулювання в «нормандському форматі», і висловили сподівання, що Москва не буде поважати й визнавати цієї заяви.

Секретар РНБО Олександр Турчинов висловив думку, що заява ватажка терористів свідчить про намір президента РФ Володимира Путіна відновити просування воєнної агресії вглиб України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-