Розенблат може втекти за кордон - прокурор

Розенблат може втекти за кордон - прокурор

Укрінформ
Сторона обвинувачення вважає, що якщо народному депутату України Бориславу Розенблату не буде обрано запобіжний захід у вигляді застави, то він може виїхати за кордон і переховуватися від слідства.

Про це у вівторок у Солом'янському райсуді Києва заявив прокурор САП Володимир Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У сторони обвинувачення є підстави вважати, що у разі необрання Розенблату запобіжного заходу у вигляді застави він може виїхати за межі України і переховуватися від слідства", - сказав Кривенко.

Також, за його словами, є ризик незаконного впливу Розенблатом на свідків і інших підозрюваних у цій справі (справа щодо незаконного видобутку бурштину - ред.).

Прокурор наголосив, що "він (Розенблат - ред.) у цій схемі мозковий центр, тому є підстави вважати, що його позиція може вплинути на інших фігурантів. Необрання йому запобіжного заходу може значно вплинути на виконання ним процесуальних обов'язків належним чином".

Читайте також: У САП пояснили, як визначали заставу для Розенблата

"Сторона обвинувачення вважає, що, так як Верховна Рада не дала дозволу на затримання та арешт Розенблата, цей запобіжний захід - застава - досить м'який. Чому не можемо обрати ще м'якші запобіжні заходи? Щодо поруки - то жодна особа, наскільки мені відомо, то ніхто до суду з цим клопотанням не звертався. Щодо особистого зобов'язання - вважаю як прокурор, як юрист, що не має жодних підстав довіряти чесному слову Борислава Соломоновича, що він буде належним чином виконувати покладені на нього обов'язки", - уточнив Кривенко.

Як повідомлялося, Солом'янський районний суд м. Києва розпочав розгляд клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату.

11 липня ВР позбавила Борислава Розенблата депутатської недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Розенблату повідомили про підозру.

Розенблат є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-