У САП пояснили, як визначали заставу для Розенблата

У САП пояснили, як визначали заставу для Розенблата

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура при визначенні розміру застави для народного депутата Борислава Розенблата виходила із його майнового стану та розміру неправомірної вигоди, яку той отримав. 

Про це у Солом'янському райсуді Києва у вівторок заявив прокурор САП Володимир Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Чим умотивований розмір застави? Застава у розмірі 10 млн 2 тисячі 60 грн була розрахована, виходячи з двох обставин: передусім, майновий стан Розенблата, що він має можливість вносити цю заставу. І друге - загальний розмір неправомірної вигоди, яку отримав Борислав Соломонович", - сказав Кривенко.

Також обвинувачення просить зобов'язати Розенблата здати паспорти для виїзду за кордон, зобов'язати його носити електронний браслет та утримуватися від спілкування із свідками і підозрюваними у справі, зокрема, з народним депутатом Максимом Поляковим, його помічницею Тетяною Любонько та агентом НАБУ Катериною Сивокінь, прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора та суду.

Як повідомлялося, Солом'янський районний суд м. Києва розпочав розгляд клопотання САП щодо обрання запобіжного заходу народному депутату Розенблату.

Читайте також: Суд відмовився переглядати відео про Розенблата

Верховна Рада 11 липня позбавила Розенблата депутатської недоторканності, але не дозволила його затримання і арешт. 13 липня Розенблату повідомили про підозру.

Розенблат є фігурантом справи щодо незаконного видобутку бурштину. Його підозрюють в отриманні хабара на суму 285 тис. доларів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-