Гройсман припускає, що Росія нагородить

Гройсман припускає, що Росія нагородить "блокувальників Донбасу"

Укрінформ
Україна через блокаду Донбасу втратила всі українські ресурси та підприємства, що розміщувалися на окупованій території і тепер працюють на Російську Федерацію. 

Про це під час Години запитань до уряду у Верховній Раді сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Важко надати оцінку тому, скільки тіньових грошей було на окупованій території, коли ми вивозили звідти наше українське вугілля для українських ТЕЦ для виробництва електроенергії, тепла. Ми робили усе, щоб виграти час, позбутися залежності. Ми розуміли, що Росія перекриє нам доступ до наших ресурсів і створювали стратегічний запас", - сказав Гройсман.

Він висловив переконання, що до організації блокади Донбасу були причетні російські спецслужби.

"100% українських копалин та підприємств, які платили податки на території України, зараз працюють на бюджет країни-агресора. Це те, що було зроблено проти нашої держави. Завдячуючи блокаді, Україна втратила більше 1% ВВП. Можливо, країна-ворог представить вас (організаторів блокади - ред.) до державної нагороди", - наголосив Прем'єр. 

Він також додав, що завданням уряду залишається продовжувати диверсифікацію постачання вугілля, заміну антрацитів на інші види вугілля.

Читайте також: Автори блокади Донбасу віддали РФ мільярди з українського бюджету – Гройсман

Як повідомлялося, наприкінці січня ряд ветеранів АТО і деякі народні депутати ініціювали блокаду залізничних переходів, якими антрацит поставлявся з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. З 10 лютого поставки вугілля були повністю припинені. 

15 березня РНБО ухвалила рішення офіційно призупинити переміщення вантажів через лінію зіткнення на Донбасі. Рішення того ж дня було введено в дію указом Президента України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-