Угода про асоціацію: Порошенко озвучив “директиву для української влади”

Угода про асоціацію: Порошенко озвучив “директиву для української влади”

Укрінформ
Формула "Імплементація Угоди про асоціацію – наш шлях до Євросоюзу" стане директивою для української влади.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз.

“Формула "Імплементація Угоди про асоціацію – наш шлях до Євросоюзу" стане директивою для української влади і суспільства. Наше стратегічне завдання – утвердження України як успішної європейської демократії з міцними державними інститутами, конкурентною економікою, інтегрованої в економічний простір Європейського Союзу”, - сказав він.

Президент підкреслив, що українська влада хоче, щоб переваги євроінтеграції відчув кожен громадянин України: “щоб український бізнес продовжив завоювання і вихід на ринки ЄС, щоб в Україну прийшли великі інвестиції і новітні технології, щоб забезпечити ривок у розвитку міжлюдських контактів за рахунок, у тому числі, наприклад, і скасування тарифів на роумінг, міжнародний телефонний зв’язок”.

Читайте також: Порошенко нагадав, що Україна чекала асоціації з ЄС "дуже довгі 1110 днів"

Також важливо, щоб українській молоді відкрилися нові перспективи у навчанні та працевлаштуванні через посилення міжуніверситетської співпраці доступу молоді до фондів Європейського Союзу.

Крім того, дуже важливим є те, щоб “через внутрішні реформи зміцнилася енергетична незалежність нашої держави” та “щоб за допомогою Євросоюзу ми довели до рівня європейських стандартів нашу національну українську інфраструктуру”, додав Порошенко.

Він наголосив, що жодна країна світу не проводить такі глибинні і всеохоплюючі реформи в умовах тривалої зовнішньої агресії, як це робить Україна.

“Я радий, що таку оцінку поділяють і наші партнери, передусім у Європейському Союзі, міжнародних організаціях, в столицях ключових держав наших партнерів”, - сказав Президент.

фото: прес-служба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-