Порошенко нагадав, що Україна чекала асоціації з ЄС

Порошенко нагадав, що Україна чекала асоціації з ЄС "дуже довгі 1110 днів"

Укрінформ
Україна чітко задекларувала свій європейський вибір, і ніхто не має права в українців це забрати.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Дев’ятнадцятого Саміту Україна – Європейський Союз.

“Україна чітко задекларувала свої європейські прагнення і європейський вибір. І ми нікому це не віддамо. І ніхто не має права у нас цього забрати”, - заявив він.

Порошенко також підкреслив, що ніхто не має жодного ані морального, ані політичного права поступитися буквою і духом Угоди про асоціацію, її метою, її значенням для українського народу і для майбутнього нашої держави.

Глава держави висловив вдячність за те, що Європейський Союз з року в рік твердо заявляє про визнання і підтримку прагнень українського народу до свободи, демократії і утвердження спільних європейських цінностей.

Читайте також: Безвізом з ЄС скористалися вже понад 100 тисяч українців

Президент також зазначив, що саміт є важливим і глибоко символічним для відносин України та ЄС, і подякував партнерам з Євросоюзу за велику роботу, яка була зроблена. Він нагадав, що 11 червня, рівно місяць тому, українці  повною мірою відчули смак дійсно європейської свободи – свободи вільного безвізового руху до країн ЄС.

Глава держави також нагадав, що два дні тому, 11 липня Рада Європейського Союзу завершила багаторічний і дуже складний марафон із завершення ратифікації Угоди про асоціацію. “Я не буду публічно розкривати, яких зусиль нам коштувало забезпечити завершення ратифікації. Ми чекали  дуже довгі 1110 днів з моменту прийняття і підписання у 2014 році у Брюсселі мною за Вашої присутності Угоди про асоціацію. Це було дуже важливо”, - зауважив він.

Порошенко наголосив, що Угода – це документ, за який вийшли на Революцію Гідності мільйони  українців, і вона стала символом боротьби українського народу за свободу, незалежність, спільні цінності України та  Європейського Союзу, за вільний і демократичний розвиток України, за право вільно обирати майбутнє нашої держави.

“Право вибору майбутнього належить виключно українцям, і жодна країна світу не має права включати червоне світло на цьому шляху. Але в той же час, жодна нація не платила таку високу ціну за зближення з Євросоюзом”, - підкреслив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-