Під Радою “законсервували” Добкіна і вимагають його арешту

Під Радою “законсервували” Добкіна і вимагають його арешту

Фото
Укрінформ
Позафракційний депутат Андрій Іллєнко, заступник голови партії "Свобода" вимагає негайно скасувати депутатську недоторканність і проголосувати за подання ГПУ щодо затримання та арешту Михайла Добкіна.

Про це він заявив на мітингу, що проходить під стінами ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Напередодні регламентний комітет визнав обгрунтованим подання ГПУ на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Добкіна, але недостатньо обгрунтованими подання на затримання та арешт.

Слідство вбачає в діях Добкіна ознаки умисної змови групи осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок у місті Харків вартістю понад 226 млн грн.

Як раніше повідомляв Укрінформ, під Радою кілька сотень активістів вимагають скасування депутатської недоторканності з усіх народних депутатів.

Учасники мітингу тримають прапори ВО «Свобода», «Правого сектора», Національного корпусу «Азов», «Руху нових сил», «Антикорупційного штабу» та ін. Рух вулицею Грушевського біля парламенту ускладнено, проте одна смуга для пересування машин вільна. Біля місця проведення мітингу чергують кілька автомобілів швидкої допомоги та пожежний автомобіль, чути звуки поліцейської сирени.

Представники «Руху нових сил» організованою колоною з прапорами пішли на вулицю Садову, де розташовані комітети ВР, щоб оголосити про свої вимоги щодо зняття недоторканності з усіх народних депутатів і там.

Будівлю Верховної Ради охороняють посилені наряди Національної гвардії та поліції. Наразі жодних інцидентів між правоохоронцями та учасниками мітингу немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-