Порошенко: 19-й саміт Україна-ЄС увійде в історію як саміт безвізу і асоціації

Порошенко: 19-й саміт Україна-ЄС увійде в історію як саміт безвізу і асоціації

Укрінформ
В Адміністрації Президента України у Києві розпочалося пленарне засідання Дев'ятнадцятого Саміту Україна-ЄС.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я щиро радий Вас вітати у Києві на 19-му саміті Україна-ЄС, який вже увійшов в історію як саміт безвізу і асоціації. Це дуже важливо, коли результати нашої роботи кожен може побачити на власні очі”, - заявив під час відкриття заходу Президент Петро Порошенко.

Глава держави також наголосив, що жодна нація не платила таку високу ціну за зближення з ЄС як Україна. “Україна чітко задекларувала свої європейські прагнення і свій європейський вибір. І ми нікому це не віддамо”, - додав Порошенко.

Читайте також: Геращенко закликала ЄС негайно ввести санкції проти всіх росіян у списку Сенцова

Як повідомлялося, пленарне засідання триватиме близько півтори години. Делегацію ЄС представляють Президент Європейської Ради Дональд Туск та Президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. У саміті також беруть участь члени уряду України та члени Європейської Комісії.

Згідно з порядком денним зустрічі, лідери обговорять питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, хід реформ в Україні та посилення підтримки з боку Євросоюзу, ситуацію в окупованих Донбасі та на Кримському півострові. Учасники саміту також скоординують позиції з ключових регіональних та міжнародних питань.

Після засідання відбудеться зустріч Президента України, Президента Європейської Ради та Президента Європейської Комісії з представниками ЗМІ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-