Туск вважає внутрішні конфлікти найбільшою загрозою Україні

Туск вважає внутрішні конфлікти найбільшою загрозою Україні

Укрінформ
Українців неможливо здолати зовнішнім ворогам, але найбільшу загрозу єдності держави становлять внутрішні суперечності. 

Про це заявив українською мовою президент Європейської ради Дональд Туск у вступному слові на саміті Україна-ЄС у четвер у Києві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Дозвольте мені, як вашому другу, висловити одну думку. Сьогодні ми ясно бачимо, що зовнішньому ворогу вас не здолати. Ви занадто сильні. Але ви можете зазнати поразки від самих себе. Саме тому ви маєте будь-що зберігати свою єдність і уникати внутрішніх конфліктів, як чуми», - наголосив президент Європейської ради.

Читайте також: Порошенко сподівається на посилення ролі ЄС в деокупації Криму та Донбасу

Туск також зазначив, що, незважаючи на багато досягнень, Україна пройшла лише половину шляху.

«Я переконаний, якщо ви й надалі будете такими рішучими, хоробрими та послідовними, яким ви були тоді на Майдані незалежності, якими ви є під час битви за цілісність і гідність України, якщо ви можете витримати складність реформ та не здатися, тоді ви втілите свої мрії та досягнете своїх цілей», - звернувся Туск до українського народу.

Президент Європейської ради висловив переконання, що для українців сьогодні найважливішим завданням є побудова сучасної держави, яка опікується своїми громадянами, долає корупцію та утверджує найвищі стандарти суспільного життя.

«Якщо ви можете скласти цей іспит, ніхто і ніщо вас не переможе», - запевнив Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-