Держзрада Януковича: президент-втікач зібрався до Євросуду

Держзрада Януковича: президент-втікач зібрався до Євросуду

Укрінформ
Адвокат екс-президента Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив про підготовку передачі справи свого клієнта в Європейський суд з прав людини.

Про це він розповів в ефірі телеканалу "112 Україна".

"З самого початку процесу головна і основна вимога мого клієнта була одна – забезпечити можливість участі за законом в процесі, забезпечити можливість дати показання і допитати діючих державних діячів саме за законом, по главі 43, як це прописано в КПК. У цьому було відмовлено. Ми оскаржили багаторазово таку відмову. На сьогоднішній день всі заходи національного захисту в даному питанні щодо забезпечення доступу до правосуддя були вичерпані. Тому матеріали найближчим часом фіналізуємо, доповнюємо порушеннями, які відбулися під час останнього засідання і передаємо в ЄСПЛ", - заявив він.

Сердюк зазначив, що сам він був впевнений у виправдувальному вердикті суду для свого клієнта.

"Матеріалу, будь-яких доказів, і цей процес чітко показав – жодного доказу ГПУ не надала. Широко розрекламована копія листа носить виключно миротворчий характер, і це підтверджується його текстом", - пояснив він позицію захисту.

Читайте також: Тепер справа Януковича "загальмувала" через державного адвоката

Нагадаємо: 6 липня Янукович вирішив відмовитися від участі в судовому процесі над ним за звинуваченням у державній зраді і відкликати адвокатів. Пізніше Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві призначив адвоката Віталія Мешечка для захисту екс-президента в Оболонському районному суді Києва у справі про державну зраду. Наступне засідання у справі має відбутися 3 серпня. За цей час новий адвокат повинен ознайомитись з матеріалами справи.

Колишнього президента України Віктора Януковича підозрюють, зокрема, у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 ("Державна зрада"), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 ("Пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України") і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 ("Пособництво у веденні агресивної війни") КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-