Геращенко розповіла про що депутати дискутували з Волкером

Геращенко розповіла про що депутати дискутували з Волкером

Укрінформ
Під час зустрічі нардепів зі спецпредставником США з питань України Куртом Волкером велися дискусії щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі, невиконання Мінських угод та виконання державою міжнародних правових норм. 

Про це перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала у Facebook.  

"У ВР в рамках неформальної "Мінської платформи" відбулася зустріч народних депутатів від різних фракцій, що є учасниками цього дискусійного майданчика, зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером. Обмінялися думками щодо безпекової і гуманітарної ситуації на Донбасі, невиконання Мінських угод, шляхів їх імплементації, в першу чергу ключових - безпекового і гуманітарного блоків", - зазначила Геращенко.  

Читайте також: Гройсману імпонує рішучість Волкера змінити status-quo у мінських переговорах

Вона також поінформувала, що, зокрема, розповіла Волкеру про проблеми зі звільненням заручників з окупованих територій Донбасу та роботу парламенту щодо підтримки громадян з окупованих територій тощо.

"Я розповіла про проблеми зі звільненням заручників, колеги зосередилися на залученні ВР до мирного процесу, говорили про нашу законотворчу роботу, направлену на підтримку громадян з окупованих територій (як то закони в освітній і соціальних сферах). Відвертий обмін думками, роль парламенту в миротворчих процесах залишається надважливою. Також я запросила на "платформу" учасників Мінських груп від України, зокрема, політичної, які знаходяться в постійному діалозі з ВР. Дуже ціную нашу співпрацю і ще раз переконуюся, наскільки важливою була ініціатива Андрія Парубія створити неформальний майданчик "мінську платформу", який я у ВР очолюю", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні спеціальний уповноважений США щодо мирного врегулювання на Донбасі Курт Волкер зустрівся з депутатами ВРУ з різних фракцій та представниками України в політичній підгрупі ТКГ в Мінську. 

Волкер, який супроводжував держсекретаря Рекса Тіллерсона під час візиту в Україну, залишився в Києві ще на кілька днів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-