Біометричний контроль не створить незручностей для європейців - Клімкін

Біометричний контроль не створить незручностей для європейців - Клімкін

Укрінформ
Ухвалене Радою нацбезпеки і оборони рішення про необхідність для громадян інших країн здавати біометричні дані при в'їзді в Україну не створить жодних незручностей для громадян країн ЄС. 

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Португалії Аугусто Сілвою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас за визначенням немає проблем не тільки з ЄС, а й з усіма країнами, які мають біометричні паспорти за стандартом IKAO. Таким чином для ЄС це рішення (РНБО - ред.) фактично не матиме особливих практичних наслідків", - сказав Клімкін.

Він додав, що на засіданні РНБО сьогодні презентувала інтегровану систему контролю за в'їздом і виїздом і, що важливо, за переміщенням всередині України.

"Я послідовно виступаю за те, що на наступних етапах це буде дуже чітко спрямований контроль в напрямку тих загроз, які у нас є, а саме на Російську Федерацію. Це буде контроль за поїздками, тобто, буде процедура попереднього попередження, а також контроль за переміщенням в Україні. Тобто, нам потрібна комплексна відповідь на ті терористичні загрози, які Росія створює всередині нашої держави, і така відповідь буде послідовною і системною", - наголосив Клімкін.

Читайте також: Україна може запустити біометричний контроль для іноземців іще до кінця року

Резюмуючи, він зазначив, що інформація, яка розійшлася сьогодні у ЗМІ після засідання РНБО, відображає один, хоча і дуже важливий етап.

"Будемо працювати за логікою всієї цієї схеми", - підкреслив міністр закордонних справ.

РНБО ухвалила рішення про перетин кордону України іноземцями за біометричними паспортами

Як повідомляв Укрінформ, Рада національної безпеки і оборони України сьогодні, 10 липня, ухвалила рішення про перетин кордону України за біометричними паспортами, а також обов’язкове зняття біометричних даних для громадян інших країн та осіб без громадянства, крім держав, з якими Україна має відповідні угоди.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що запровадження біометричного контролю для іноземців при перетині кордону України може запрацювати до кінця 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-