Холодницький: У мене на столі лежить подання на зняття імунітету ще з одного нардепа

Холодницький: У мене на столі лежить подання на зняття імунітету ще з одного нардепа

Укрінформ
Наступного тижня Спеціалізована антикорупційна прокуратура внесе подання на зняття депутатського імунітету ще з одного нардепа.

Про це у програмі ТСН.Тиждень повідомив керівник САП Назар Холодницький.

Він також підозрює, що, принаймні, один з депутатів, подання на яких регламентний комітет уже розглянув, не дочекається голосування в парламентській залі та втече з України. Імені Холодницький не назвав. Але сподівається, що Рада таки дозволить закінчити розслідування бурштинової справи, позбавивши підозрюваних недоторканності для правосуддя.

«Дійсно, такого зорепаду подань щодо зняття депутатської недоторканності Україна ще не бачила протягом 25 років незалежності. І скажу, що ми й далі будемо так діяти, якщо в діях депутатів будемо бачити ознаки кримінальних злочинів. Тоді ми покажемо, що країна міняється, що немає недоторканних і люди повірять. Правильно казали – після розгляду подання на одного з нардепів подзвонили з десяток людей, які готові давати покази. Бо не вірили до цього, що таке може бути, навіть до цієї стадії. Але це тільки початок, ми будемо йти далі, у мене на столі лежить подання по ще одному депутату по корупційному злочину. І на наступний тиждень ми внесемо це, принаймні, в регламентний комітет. Наша робота триває, ми її не завершили на цих 5 поданнях", - сказав Холодницький.

Він переконаний, що потрібно змінювати законодавство щодо знаття депутатської недоторканності.

"Ті норми, які зараз виписані в законі України на зняття депутатської недоторканності, показали те, що цей закон потрібно змінювати. Адже перебирати на себе роль суду не має права ні регламентний комітет, ні власне сесійна зала парламенту. Подекуди це мені нагадувало тиждень абсурду, коли я прийшов з білими документами, а мені кажуть, що це все чорне. Коли докази і відео, яке є неспростовне, яке не можна підкупити, яке не можна змусити говорити інші слова, вони є просто об'єктивними, ми його показуємо, а нам кажуть, що це все неправда, це все провокація, це все фільм", - нарікає Холодницький.

Читайте також: ГПУ розслідує нові гучні справи проти нардепів та чинних міністрів – Луценко

Каже, що не гарантує, що всі п'ять нардепів, з яких хочуть зняти недоторканність, прийдуть до парламентської зали та не втечуть.

"Питання як воно буде зараз – мене насторожує, як прокурора, бо я не можу гарантувати, що ці 5 народних депутатів, які вже розглянуті, до голосування залишаться чи прийдуть у залу і приймуть рішення, яке прийме зала. У мене немає таких гарантій. Але як прокурор я не можу нічого зробити, бо такий закон", - зазначив глава САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-