Геращенко розповіла, про що говоритимуть завтра в Мінську

Геращенко розповіла, про що говоритимуть завтра в Мінську

Укрінформ
На черговій зустрічі у Мінську в четвер українська сторона вимагатиме звільнення українських заручників.

Про це заявила у вівторок на семінарі Роуза-Рота перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завтра, 5 липня, у Мінську будуть обговорюватися ключові проблеми безпекового і гуманітарного блоку, зокрема звільнення заручників», - сказала Геращенко.

Вона зауважила, що вже рік блокується питання звільнення українців-заручників, серед яких є журналісти, письменники, вчені та інші цивільні особи.

За її словами, серед них нещодавно захоплений на Донбасі журналіст, щодо якого українська сторона майже місяць не може з'ясувати його долю.

Читайте також: Геращенко закликає ПА ОБСЄ ухвалити вимогу до Росії звільнити українських заручників

«Ми не можемо з'ясувати долю цього журналіста, тому що нам говорять, зокрема на мінських зустрічах, що намагаються з'ясувати, де він знаходиться. Ми знаємо, де він знаходиться, в Донецькому СІЗО», - наголосила Геращенко.

Вона зауважила, що Україна сама бореться з цією проблемою і закликала спільноту підтримати українську сторону. Україна не має сам на сам стикатися з цією проблемою.

Як повідомлялося, Геращенко закликала сьогодні Парламентську асамблею ОБСЄ, засідання якої відбудеться 5-6 липня у Мінську, прийняти спільну заяву з вимогою звільнити українських заручників, які знаходяться як на окупованих територіях, так і у в'язницях Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-