Дії регламентного Комітету ВР не зупинять ГПУ - Луценко

Дії регламентного Комітету ВР не зупинять ГПУ - Луценко

Укрінформ
Немотивовані рішення комітету або Верховної Ради не зупинять Генеральну прокуратуру України у притягненні до відповідальності окремих народних депутатів.

Про це сказав Генпрокурор України Юрій Луценко в ефірі "5-го каналу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо раптом будуть немотивовані рішення комітету або Верховної Ради – це не зупинить наші дії. Ми знайдемо відповідь і через наступне подання Верховної Ради і через інші дії щодо тих, хто хоче зараз захистити своїх корупціонерів", - сказав він.

Читайте також: ЗМІ назвали наступного нардепа, з якого Луценко проситиме зняти недоторканність

Очільник ГПУ також зазначив, що не полює за депутатами, і навів нещодавній приклад з поданням на зняття недоторканності депутата від Радикальної партії Андрія Лозового.

"Практично ці справи ми будемо представляти вдвох із керівництвом САП, де будуть наші слідчі і прокурори, детективи і прокурори. Безумовно мені б хотілося, щоб суспільство нагадало депутатам, що феодальний аргумент у вигляді депутатської недоторканності має бути скасовано, якщо не для всіх, то принаймні для тих, ким зацікавились правоохоронні органи. При цьому хочу підкреслити: я не полюю за депутатами. Підтвердженням цього є, наприклад, справа Лозового, яку порушувала Спеціалізована антикорупційна прокуратура, вони його звинувачували у незаконному збагаченні", - зазначив Луценко.

Читайте також: Луценко звинуватив Регламентний комітет Ради в "узурпації"

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні комітет Верховної Ради з питань Регламенту та організації роботи парламенту визнав недостатньо обгрунтованим подання Генпрокуратури на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата фракції «Народний фронт» Дейдея.

Зокрема, у рішенні зазначається, що "висновки слідства грунтуються на припущеннях, що не може підтверджувати факт вчинення народним депутатом України Дейдеєм кримінального правопорушення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-