Дейдея у незаконному збагаченні поки ніхто не звинувачує - Холодницький

Дейдея у незаконному збагаченні поки ніхто не звинувачує - Холодницький

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зауважив, що нардепа від "Народного фронту" Євгена Дейдея поки ніхто не звинувачує у незаконному збагаченні.

Про це Холодницький заявив перед засіданням Регламентного комітету, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По-перше, Дейдея поки ніхто не звинувачує,  звинувачення будуть тоді, коли буде оголошено про підозру, як це вимагає чинне законодавство", - сказав керівник САП.

За його словами, у САП є своя позиція, яку будуть доводити, а захист депутата  буде доводити свою позицію. Відбуватиметься звичайний кримінальний законний процес. 

Холодницький, відповідаючи на запитання чи буде сьогодні кворум на засіданні комітету, запевнив, що кворум буде.

Читайте також: Дейдей збирається прийти на комітет, де обговорять його недоторканність

Як повідомлялося, народний депутат від фракції "Народний фронт" Євген Дейдей обіцяв бути присутнім на сьогоднішньому засіданні Регламентного комітету під час розгляду подання генерального прокурора щодо зняття з нього депутатської недоторканності. Депутат переконує, що звинувачення у незаконному збагаченні, про що йде мова у поданні генпрокурора, є безпідставними, й він "готовий відповісти за кожну копійку, за кожен пункт декларації".

21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дейдея. За даними Генпрокурора, у діях парламентарія вбачаються ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-