Порошенко привітав канадців зі 150-річчям держави

Порошенко привітав канадців зі 150-річчям держави

Укрінформ
Глава Української держави Петро Порошенко адресував Прем'єр-міністрові Канади Джастіну Трюдо та канадському народові поздоровлення зі 150-річчям заснування держави.

Таке привітання він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Мої щирі вітання Джастіну Трюдо та канадському народу зі 150-річчям Канади!" - написав Порошенко.

Читайте також: Угоду про ЗВТ з Канадою Порошенко назвав ще однією перемогою України

1 липня 1867 року королева Великобританії Вікторія підписала «Акт про Британську Північну Америку» (прийнятий англійським парламентом у березні 1867), що проголошував Канаду самоврядним двомовним домініоном Британської імперії. В результаті підписання цього Акту у складі Канади було сформовано чотири провінції: Нова Шотландія, Нью-Брансвік, Онтаріо і Квебек. Хоч 1 липня 1867 Канада й отримала статус домініону, проте Британський парламент зберіг для себе можливість обмеженого контролю політики Канади аж до 1982 року.

Наразі Канада є федеральною парламентською демократією і конституційною монархією, а королева Єлизавета II є главою держави. Країна офіційно двомовна на федеральному рівні. Це одна з найбільш етнічно різноманітних і багатокультурних країн світу. Економіка країни є десятою у світі. Разом з тим, в Канаді одні з найвищих показники прозорості уряду, цивільних свобод, економічної свободи, якості життя і освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-