Делегація Міноборони України здійснить історичний візит до Австралії

Делегація Міноборони України здійснить історичний візит до Австралії

Укрінформ
Українська військова делегація вперше за 25 років здійснить візит до Австралії.

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак за результатами зустрічі з австралійським колегою у четвер у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Під час зустрічі з колегою з Австралії, ми обговорили плани щодо розширення співпраці наших оборонних відомств, питання, пов’язані з обміном досвідом, а також обміном інформацією. У серпні делегація Міністерства оборони України вперше за 25 років на рівні заступника міністра буде з візитом в Австралії», - повідомив Полторак.

Міністр поінформував про проведення у четвер низки інших двосторонніх переговорів із колегами з країн НАТО.

За словами Полторака, під час зустрічі з міністром оборони Канади сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні та світі, а також кібератаку, яку зазнала Україна цього тижня.

«Ми обговорили стан військово-технічної співпраці та можливість закупки у Канади оснащення для Збройних сил України на наступний рік», - розповів Полторак.

Окрім цього міністр оборони України зустрівся з міністром оборони США, під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо ситуації в Україні і світі та обговорили перспективи співпраці між оборонними відомствами країн.

«Мій колега із США підтвердив інформацію про прийняття запрошення Президента України здійснити візит до України. Ця зустріч відбудеться найближчим часом», - зазначив глава оборонного відомства України.

Також за програмою візиту міністр оборони України зустрівся із польським колегою. Сторони обговорили, зокрема, стан створення спільної Українсько-Полько-Литовської бригади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-