Манафорт і

Манафорт і "чорна бухгалтерія" ПР: у НАБУ і САП пояснили, що це - не їхня справа

Укрінформ
НАБУ і САП не уповноважені розслідувати діяльність Пола Манафорта як політичного консультанта Партії регіонів.

Про це йдеться у спільній заяві відомств.

"Як неодноразово підкреслювали НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура, наявність прізвища Пола Манафорта у списках так званої чорної бухгалтерії не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів містяться підписи інших осіб. НАБУ і САП не проводили офіційного розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії регіонів. Він не був і не є українським державним службовцем і тому не може вчиняти корупційні діяння згідно з українським законодавством", - йдеться у заяві. 

Зазначається, що відповідну заяву відомства поширили у відповідь на численні запити ЗМІ та з метою унеможливити спекуляції у зв’язку з повідомленнями про отримання фірмою Пола Манафорта 17 млн дол. США від Партії регіонів упродовж 2012-2014 років. 

Зокрема, у матеріалах, переданих НАБУ колишнім першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком у травні минулого року, ім’я Пола Манафорта згадується у 22 записах за період з 20 листопада 2007 року по 5 жовтня 2012 року. Загальна сума витрат, вказаних у цих записах, становить 12,7 мільйонів доларів США.

Раніше BBC Україна повідомила, що екс-голова передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт протягом 2012-2013 років отримав 17 млн доларів від Партії регіонів, для якої його фірма писала передвиборчу програму, реалізовувала стратегію виборчої кампанії, розробляла партійну платформу і проводила міжнародне спостереження за виборами. Про це, за даними корпорації, стало відомо з документів, які американець подав у Мін'юст США в рамках закону про реєстрацію іноземних агентів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-