Європейська народна партія в ПАРЄ проголосувала за недовіру Аграмунту

Європейська народна партія в ПАРЄ проголосувала за недовіру Аграмунту

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що група Європейської народної партії в ПАРЄ проголосувала за недовіру президенту ПАРЄ Педро Аграмунту.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Тільки-но група ЕРР в ПАРЄ проголосувала за недовіру президенту Аграмунту. 38 проголосувало за недовіру, 28 з 66 членів групи підтримали Аграмунта, 2 бюлетені визнано недійсними. Група звернеться до Аграмунта з проханням негайно подати у відставку. І тепер голосуватиме за відставку в залі", - написала Геращенко.

Як повідомили у прес-службі Апарату Верховної Ради, Геращенко у складі постійної делегації ВР України у Парламентській асамблеї Ради Європи перебуває у м. Страсбург для участі у третій частині сесії 2017 р. ПАРЄ з 26 по 30 липня.

На поточній частині сесії заплановано заслухати доповідь про ситуацію з протидії корупції в країнах Ради Європи, обговорити ситуацію щодо протидії тероризму у Європі, комплексну гуманітарну та політичну реакцію на кризу, пов'язану з міграцією та біженцями, реакцію Європи на транзитну міграцію через Середземне море та її вплив на права людини, консолідувати зусилля для припинення сексуального насильства та домагань щодо жінок в суспільному просторі, обговорити нейтралізацію політичного впливу на незалежні ЗМІ та журналістів та розглянути ситуацію в Білорусі.

Як відомо, Аграмунт очолює ПАРЄ з 2016 року. В Асамблеї порушили питання про необхідність відставки Аграмунта після його спільної із російськими депутатами поїздки до Сирії.

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи 28 квітня більшістю голосів висловила недовіру Аграмунту. Наразі він не має права робити будь-які заяви від імені ПАРЄ, здійснювати візити та робочі поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-