Подання на 5 нардепів: Холодницький каже, САП готова розкрити таємницю слідства

Подання на 5 нардепів: Холодницький каже, САП готова розкрити таємницю слідства

Укрінформ
САП готова розкрити таємницю слідства і надати необхідні матеріали парламенту для ухвалення рішення щодо позбавлення недоторканності п'ятьох народних депутатів за підозрою у причетності до корупційних діянь.

Про це повідомив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький у Facebook

"Прокурори - процесуальні керівники САП готові дати дозвіл на розкриття таємниці слідства в достатньому обсязі та надати необхідні матеріали депутатам для прийняття виваженого рішення, а я готовий особисто представити позицію слідства в Комітеті з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України і в залі парламенту", - написав він.

Керівник САП висловив сподівання, що Верховна Рада дасть згоду на притягнення до кримінальної відповідальності своїх колег та однопартійців для проведення об'єктивного та повного досудового розслідування за ознаками ймовірних корупційних злочинів.

За словами Холодницького, парламентарії "мають надати згоду на те, щоби вищевказані народні депутати перевірили на власному досвіді дію законів, які вони розроблять та приймають для всіх громадян України".

Холодницький також подякував генеральному прокурору Юрію Луценку за оперативне погодження та внесення до Верховної Ради подань САП про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності чотирьох народних депутатів.

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради 21 червня подання на зняття недоторканності стосовно 5 народних депутатів - Євгена Дейдея, Олеся Довгого, Андрія Лозового, Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій спрямував ці подання до Регламентного комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-