Генпрокурор вніс до Ради подання на Полякова

Генпрокурор вніс до Ради подання на Полякова

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Максима Полякова. 

Про це Луценко повідомив у середу у Facebook

"Вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата М.Полякова, в діях якого вбачаються ознаки хабарництва на суму 7500 дол.", - написав він.

Як повідомлялося, за даними Національного антикорупційного бюро, депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков з метою отримання неправомірної вигоди лобіювали необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину.

Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Генеральної прокуратури України для затвердження подання про зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова.

За даними НАБУ, Розенблат і Поляков планували організувати видобуток бурштину під виглядом рекультивації земель у Рівненській, Житомирській та Волинській областях. За словами голови НАБУ Артема Ситника, народні депутати самі запропонували компанії-нерезиденту "Фуджейра" з Об'єднаних Арабських Еміратів, яка хотіла зайнятися видобутком бурштину на території України, свої послуги щодо реалізації схеми незаконного видобутку бурштину шляхом внесення законопроектів. За реєстрацію законопроектів народні депутати отримали 15 тис. дол., однак не змогли забезпечити їх ухвалення в парламенті, тому паралельно реалізували схему з видобутку бурштину під виглядом рекультивації земель, доки мали бути ухвалені ці законопроекти. 

Загалом, за даними НАБУ, депутати отримали від фірми "Фуджейра" 300 тис. дол., з яких 15 тис. - за реєстрацію законопроектів про легалізацію бурштину, 200 тис. дол. були передані охоронцю Розенблата у столичному ресторані "Три виделки" (під час одержання хабара 19 червня він був затриманий) і ще 85 тис. отримали раніше як передоплату.

Загалом в рамках розслідування кримінальної справи щодо організації незаконного видобутку бурштину підготовлено шість підозр - двом народним депутатам, двом охоронцям депутата Розенблата, одному помічнику депутата Полякова, а також голові секретаріату міжфракційного депутатського об'єднання "Депутатський контроль".

21 червня Солом`янський райсуд Києва обрав для помічниці Полякова Тетяни Любанько запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою внесення застави у розмірі 160 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-