У БПП сказали, коли законопроект про реінтеграцію Донбасу буде в Раді

У БПП сказали, коли законопроект про реінтеграцію Донбасу буде в Раді

Укрінформ
Президентський законопроект щодо реінтеграції окремих районів Донбасу може бути внесений до парламенту у липні, аби розглянути його на останньому пленарному тижні поточної сесії.

Про це журналістам розповів народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Таке завдання (щодо правого статусу військових дій і окремих районів Донецької і Луганської областей - ред.) поставив Президент. В РНБО ця робота йде, до неї долучені деякі народні депутати. Ще нема остаточної версії законопроекту. Він може бути внесений Президентом, можливо, наступного (пленарного) тижня, якщо він буде готовий для того, щоб бути розглянутим у липні на останньому нашому пленарному тижні", - сказав депутат.

Гончаренко наголосив, що законопроект передбачає повернення тимчасово окупованих територій політико-дипломатичним шляхом, "тобто виконуючи Мінські домовленості, підсилюючі Мінські домовленості".

За словами депутата, робоча назва законопроекту - "Повернення державного суверенітету над окремими районами Донецької та Луганської областей".

Останній пленарний тиждень поточної сесії Верховної Ради, згідно з календарним планом - 11 - 14 липня. Сесія завершується 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-