Гройсман застерігає від нового

Гройсман застерігає від нового "блокування": Махновщина — найгірший шлях

Укрінформ
Прем’єр-міністр заявив, що підтримує позицію МВС у питанні можливого блокування залізниці у Конотопі на Сумщині, а Нацполіція має адекватно відреагувати на порушення законів.

Про це він сказав під час селекторної наради, відповідаючи на звернення голови Сумської облдержадміністрації Миколи Клочка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, губернатор Сумщини поінформував главу уряду, що на найближчих вихідних команда на чолі з народним депутатом від “Самопомочі ” Семеном Семенченком збирається блокувати залізницю у місті Конотоп, і попросив підтримки у протидії такій діяльності.

“У нас знову в область збирається ця команда на чолі з паном Семенченком, народним депутатом, у місто Конотоп, знову там перекривати нібито залізницю, щоб не постачали нібито вугілля з Росії. Це, я так розумію, хочуть відволікти увагу від сміття львівського. На цих вихідних вони збираються до нас укотре приїхати, ми готові їх зустріти, але знову ж таки (прошу — ред.) щоб правоохоронні органи спрацювали в цьому питанні”, - зазначив Клочко і додав, що не вбачає у блокуванні жодного реального підгрунтя, а тільки “політичні ігри”.

У свою чергу, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що підтримує в цьому питанні позицію МВС і профільного міністра.

“Національна поліція буде повністю адекватно реагувати на будь-яке блокування і порушення законів. Народний депутат України має виконувати закони і приймати закони. Якщо у нього є бачення, що щось потрібно по-іншому зробити, у нього є право законодавчої ініціативи для того, щоб внести свої пропозиції на розгляд українського парламенту і врегулювати будь-яку проблему в нашій країні, а не ходити і не робити із себе злочинців”, - наголосив глава уряду.

Він також звернув увагу губернатора Сумщини, що якщо хтось порушуватиме закон, влада має “реагувати миттєво”.

“Махновщина — це найгірший шлях, яким взагалі можливо йти кудись. Дуже важливо, щоб усі це усвідомлювали і поважали закон. Дуже жорстко, принципово, відповідно до закону маєте всі повноваження, щоб припинити будь-які такі прояви”, - підкреслив Гройсман.

При цьому він нагадав, що від блокади Донбасу Україна втратила 1 % ВВП, а це, за його словами, мільярди гривень, які пішли б на зарплати, пенсії та в інші сфери економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-