В уряді просять активістів моніторити виконання угоди про асоціацію з ЄС

В уряді просять активістів моніторити виконання угоди про асоціацію з ЄС

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала неурядові організації активніше долучатися до моніторингу виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це вона сказала під час зустрічі з представниками української сторони Платформи громадянського суспільства, повідомляє Урядовий портал.

Своєю чергою представники неурядового сектора висловили готовність підключитися до роботи з перезавантаження механізму імплементації Угоди в Кабінеті міністрів та Верховній Раді, йдеться у повідомленні.

Крім того, Климпуш-Цинцадзе привітала їхнє прагнення активніше взаємодіяти в трикутнику «парламент-уряд-громадяньке суспільство», зокрема, в частині адвокації «євроінтеграційних» законів.

Зазначається, що в зустрічі взяла участь директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина і представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі. Йшлося про декларацію, ухвалену 18 травня 2017 року у Брюсселі після четвертого засідання Платформи громадянського суспільства Україна – ЄС, де сформульовано рекомендації уряду України та європейським інституціям, зокрема, в частині імплементації Угоди щодо довкілля та повної і всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Віце-прем'єр-міністр привітала представників громадянського суспільства з початком дії безвізового режиму, водночас зазначивши, що тепер більші зусилля треба об'єднати задля імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Співрозмовники обговорили впровадження «євроінтеграційних» реформ і недостатню взаємодію в цій роботі уряду та парламенту.

Платформа громадянського суспільства утворена відповідно до статті 469 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС з метою інформування громадянського суспільства сторін про виконання Угоди та врахування їхнього внеску для її виконання. До Платформи входять представники громадянського суспільства України, з однієї сторони, і члени Європейського економічного і соціального комітету, з іншої сторони, як форум для проведення ними засідань та обміну думками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-