Аваков вважає, що необхідно переглянути статус АТО, але не її суть

Аваков вважає, що необхідно переглянути статус АТО, але не її суть

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що необхідно переглянути статус антитерористичної операції, але не її суть.

Так очільник МВС під час брифінгу в Києві прокоментував пропозицію секретаря РНБО Олександра Турчинова щодо завершення антитерористичної операції на Донбасі, повідомляє Еспресо.TV.

Аваков зазначив, що у 2014 році рішення щодо запровадження АТО було реакцією на незвичайну ситуацію, з якою раніше держава не стикалася.

"Зараз, коли мова йде про повномасштабну військову операцію, і це не спеціальна операція служб безпеки із залученням інших сил, то, очевидно, необхідно переглянути статус, але не переглянути суть", - наголосив Аваков.

Він пояснив, що Турчинов висунув таку пропозицію для того, щоб вирішити низку процесуальних питань між різними структурами, щоб штучно не обмежувати військових та спецслужби. 

"Але глибоко переконаний, що конфлікт на Донбасі буде вирішуватися не на лінії зіткнення, а буде вирішуватися через політичний тиск на агресора і політичне врегулювання", -  підсумував Аваков.

Раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про необхідність завершення АТО та розробку нового законодавчого формату звільнення окупованих територій.

Зі свого боку, в Генштабі заявили, що рішення про припинення АТО приймається вищим керівництвом держави.

Порошенко переконаний, що у разі скасування АТО на Донбасі українські військові можуть втратити можливості захисту України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-