Президент внесе у Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу - Геращенко

Президент внесе у Раду законопроект про реінтеграцію Донбасу - Геращенко

Оновлено
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Президент України Петро Порошенко найближчим часом внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Про це вона сказала під час VII Національного експертного форуму "Точки росту", організованого Інститутом Горшеніна у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ми дійсно хочемо боротися за ці території.., ми повинні ставити у порядок денний не закони про окуповані території, а закон про реінтеграцію Донбасу, який уже напрацьований, і найближчим часом Президент України внесе на розгляд парламенту. Це буде дуже правильно, і голосування покаже справжню позицію багатьох людей", - сказала вона.

Напередодні, 14 червня, Президент повідомив, що доручив розробити законопроект щодо реінтеграції Донбасу, який передбачатиме низку заходів із повернення окупованих територій України і "охоплює цілу низку заходів і кроків, які треба буде здійснити для забезпечення реінтеграції, для визначення правового режиму".

За його словами, у підготовці законопроекту беруть участь експерти, народні депутати. Крім того, законопроект базується на умовах, які закріплені у Мінських домовленостях.

Порошенко зазначив, що разом із підготовкою законопроекту будуть продовжені політико-дипломатичні зусилля, які вже дали результат. Для українців відкриті двері Євросоюзу - як визнання ефективності проведення українських реформ за усіма напрямками, додав він.

Президент також наголосив на необхідності продовження політики санкцій щодо країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-