Порошенко передав у АТО перископ від Грибаускайте

Порошенко передав у АТО перископ від Грибаускайте

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко передав представникові командування антитерористичною операцією перископ, який був придбаний президентом Литви Далею Грибаускайте за власні кошти.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вручення символічного подарунка відбулось на урочистому заході з нагоди Дня медичного працівника у 66-му мобільному військовому шпиталі у Покровську.

"Я хочу передати дуже символічні речі, бо це те, що не профінансовано державним бюджетом Литви, а зібрано громадськими організаціями для допомоги нашим воїнам, - 150 перископів було передано Міністерству оборони України. Цей Даля Грибаускайте закупила за власні кошти. Дозвольте мені передати його начальнику антитерористичної операції, щоб наші розвідники мали можливість безпечно добувати інформацію і забезпечувати звільнення української землі", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що кілька днів тому президент Литви відвідувала Україну і відзначив, що вона "надійно і твердо підтримує наш суверенітет, територіальну цілісність і незалежність". 

"Литва була першою країною, яка поставила нам летальну зброю для того, щоб бути символом: Литва і Європейський союз поруч з нами", - наголосив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, у 2016 році Україна отримала від Литви 146 одиниць летальної зброї розробки і виробництва колишнього СРСР. 

Фото прес-служби президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-