Гройсман високо оцінив рівень двостороннього діалогу між Києвом і Загребом

Гройсман високо оцінив рівень двостороннього діалогу між Києвом і Загребом

Укрінформ
Україна та Хорватія знаходяться на високому рівні двостороннього політичного діалогу та вживатимуть спільних заходів для поглиблення та розширення напрямків співробітництва у різних галузях. 

Про це Прем’єр-міністри України та Республіки Хорватія Володимир Гройсман і Андрей Пленкович сказали журналістам за підсумками зустрічі у Загребі, повідомляє Урядовий портал

"Ми сьогодні знаходимося на високому рівні нашого двостороннього діалогу, наша співпраця зараз на доброму рівні", - сказав Гройсман.

Він подякував хорватському народу та керівництву країни за принципову підтримку Києва у непростий історичний час. Глава уряду також відзначив особисту роль Прем’єр-міністра Хорватії Андрея Пленковича в підтримці України у досягненні безвізового режиму із ЄС та завершенні ратифікації Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Сьогодні Україна має повноцінний безвізовий режим з ЄС, маємо ратифіковану Угоду про асоціацію із Європейським Союзом, яка найближчими місяцями вступить у дію. Україна має сьогодні зростаючу економіку, а це означає, що Україна і далі продовжуватиме системні зміни всередині, забезпечуватиме повну європейську інтеграцію у тому числі на законодавчому рівні. І досвід Хорватії як країни, що нещодавно вступила до Європейського Союзу, для нас є дуже важливим. Ми, беззаперечно, будемо поглиблювати нашу співпрацю", - наголосив Гройсман.

За його словами, Україна та Хорватія мають широкий спектр напрямків для поглиблення співпраці, зокрема щодо військово-технічного співробітництва, енергетики, торговельно-економічної співпраці, туризму та культурно-гуманітарної сфери.

У свою чергу Пленкович висловив готовність Хорватії підтримувати Україну на євроінтеграційному шляху, зокрема щодо наближення національного законодавства до норм ЄС, а також представлення українських інтересів у Європейському парламенті.

Гройсман звернув увагу й на те, що це його перший офіційний візит до Хорватії і відбувається він у відповідь на візит Пленковича до Києва у листопаді 2016 року. Такі взаємні відвідини глав урядів, підкреслив Гройсман, відбуваються вперше за 25 років дипломатичних відносин між країнами і свідчать про активізацію двостороннього політичного діалогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-