Ірина Геращенко пояснила доцільність введення “біометрики” для РФ

Ірина Геращенко пояснила доцільність введення “біометрики” для РФ

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко допускає доцільність в'їзду громадян Російської Федерації в Україну за біометричними паспортами.

Про це вона повідомила в ефірі "112 Україна".

"Ми маємо бути так само відповідальним партнером для ЄС, з точки зору, щоб не створювати міграційні ризики, і в цьому контексті є важлива реформа, яку Україна провела в нашому законодавстві і в наших документах. Ми тепер маємо ID-картки і біометричні паспорти", - зазначили віце-спікер парламенту.

У зв’язку з цим Геращенко допустила доцільність в'їзду громадян РФ в Україну за біометричними паспортами.

"І тоді дуже важливо ввести такий режим біопаспортів, дозволу заїзду громадянам РФ як дуже важливий безпековий елемент. Біометричний паспорт – це додаткова перевірка, хто це в’їжджає, хто за людина, чи є вона в якійсь базі даних. Думаю, що позиція по біометричному паспорту є на сьогодні мудрою з точки зору нашої безпеки", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що консультації, які тривають у парламенті, щодо візового режиму з РФ завершаться винесенням цього питання на розгляд у сесійну залу вже наступного пленарного тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-