У НАЗК звинуватили міністерства у “недогляді” за корупціонерами

У НАЗК звинуватили міністерства у “недогляді” за корупціонерами

Укрінформ
Фахівці Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) заявили про недостатній рівень роботи уповноважених осіб міністерств.

Про це інформує прес-служба НАЗК на сайті відомства.

Зазначається, що Департамент організації роботи із запобігання та виявлення корупції наголошує на типових порушеннях, тенденція до яких зберігається протягом останнього часу.

Серед таких, сказано в повідомленні, - непроведення спеціальної перевірки у випадках, коли це прямо передбачено законодавством, особливо це стосується керівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління міністерств, посади яких віднесено до переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків; порушення строків при проведенні спеціальної перевірки та підготовка довідки за результатами спецперевірки при відсутності однієї з відповідей (інформацій) від відповідних органів.

«Оскільки одними з найважливіших завдань уповноважених підрозділів (уповноважених осіб) міністерств із запобігання та виявлення корупції є методична та консультативна допомога з питань антикорупційного законодавства та контроль за дотриманням антикорупційного законодавства, Національне агентство звертає увагу уповноважених осіб на необхідність постійної співпраці зі службами персоналу з питань проведення спеціальних перевірок», - сказано в повідомленні.

Для уникнення в подальшому вищезазначених порушень, повідомляє прес-служба НАЗК, уповноважені особи мають здійснювати ретельний контроль за дотриманням антикорупційного законодавства.

Прес-служба НАЗК інформує, що спецперевірка проводиться відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» (статті 56-58). Законом передбачено, що спеціальна перевірка проводиться стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, що передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком, перелік яких затверджується НАЗК, у тому числі щодо відомостей, поданих особисто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-