Порошенко про МН17: Блокування Росією трибуналу – де-факто явка з повинною

Порошенко про МН17: Блокування Росією трибуналу – де-факто явка з повинною

Укрінформ
Блокування з боку Росії рішення Ради Безпеки ООН про створення міжнародного трибуналу щодо розслідування терористичної атаки на малайзійський Boeing МН17 фактично підтверджує її причетність до цього злочину.

Про це заявив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу з президентом Литви Далею Грібаускайте у Харкові, інформує прес-служба глави Української держави.

"Росія блокує створення трибуналу, що де-факто є явкою з повинною", - заявив Порошенко.

Він висловив переконання, що анексія Криму і незаконна агресія на сході, які були здійснені постійним членом Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй - Росією, зробили поствоєнні механізми безпеки в світі не ефективними.

Президент додав, що будь-яка ініціатива, зокрема про створення міжнародного трибуналу з розслідування терористичної атаки на малайзійський Boeing, може бути заблокована у РБ ООН.

Порошенко також зазначив, що останніми днями вийшла надзвичайно важлива інформація про безпосередні докази участі Російської Федерації в цій терористичній атаці.

Як повідомлялося, у вересні минулого року міжнародна Спільна слідча група, яку очолює прокуратура Нідерландів, оголосила результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ.

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-