Президент очікує сьогодні фіналу процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС

Президент очікує сьогодні фіналу процесу ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС

Укрінформ
Україна очікує сьогодні публікації рішення про ратифікацію Нідерландами Угоди про асоціацію України з ЄС і рішення Ради Євросоюзу, які завершать процес її ратифікації всіма країнами.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час спільної прес-конференції  з Президентом Литовської Республіки Далею Грібаускайте у Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Українці три роки тому вийшли на Майдан з вимогою підписати й імплементувати Угоду про асоціацію. 1 червня Його Величність король Нідерландів підписав цей документ, 8 червня закінчився термін на можливу апеляцію, і сьогодні, якщо все буде добре, ми чекаємо публікації і формального рішення Ради ЄС, яке й завершить процес ратифікації Угоди про асоціацію", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що Україна сподівалася, що процес ратифікації Угоди займе трохи менше часу, але він затягнувся через "певні кроки країни-агресора, який спробував таким чином імплементувати гібридну війну, сподіваючись на антиєвропейські настрої всередині Євросоюзу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-