Горбатюк: Матеріали від САП про

Горбатюк: Матеріали від САП про "чорну бухгалтерію" ПР ще не надходили

Ексклюзив
Укрінформ
Департамент спецрозслідувань ГПУ наразі не отримував від САП матеріали провадження та оригінали записів "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для розслідування у рамках провадження щодо узурпації влади екс-президентом Януковичем.

Про це Укрінформу повідомив керівник департаменту Сергій Горбатюк.

"Справи у нас ще немає. Група створена спільно з НАБУ і працює. Передадуть - будемо продовжувати спільну роботу", - зазначив Горбатюк, уточнивши, що ще у лютому Департамент спецрозслідувань утворив з НАБУ спільну слідчу групу у справі про узурпацію влади.

Водночас керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пояснив у коментарі Укрінформу причини свого рішення передати матеріали провадження стосовно "чорної бухгалтерії" ПР на подальше розслідування до Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури.

"У зв'язку з тим, що матеріали справи про "чорну бухгалтерію" містять дані, які є предметом досудового розслідування у справі про узурпацію влади Януковичем, САП визначено підслідність вказаного провадження за Департаментом спецрозслідувань Горбатюка", - зазначив Холодницький.

Він також підтвердив, що це рішення ухвалив особисто.

Водночас, відповідаючи на запитання про кримінальні справи щодо 2 фігурантів "чорної бухгалтерії", над доведенням вини яких працювали детективи НАБУ, Холодницький зазначив, що достатніх доказів для повідомлення їм про підозру зібрано не було.

"Підозри готувались, але доказів достатньо зібрано не було", - сказав керівник САП.

Як повідомлялося, наприкінці травня 2016 року колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав у НАБУ так звану "чорну бухгалтерію" ПР із зафіксованими виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів. Пізніше копії "бухгалтерії" оприлюднив і депутат Сергій Лещенко. У матеріалах фігурують відомі політики, міністри, депутати, судді, а також американський політтехнолог Пол Манафорт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-