США мали запровадити величезні санкції проти Росії ще під час анексії Криму – Джуліані

США мали запровадити величезні санкції проти Росії ще під час анексії Криму – Джуліані

Укрінформ
Сполучені Штати вважають кінцевою метою врегулювання ситуації на Донбасі відновлення територіальної цілісності України, і жодних компромісів щодо цього бути не може.

Про це заявив екс-мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані під час публічної лекції у Києві, організованої Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша кінцева мета - це повернення Східної України і, можна сказати, возз'єднання України в такому стані, як це було до захоплення Росією Криму. Звичайно, є різні шляхи досягнення цієї мети, але жодного компромісу щодо цієї мети не може бути", - сказав Джуліані.

Він зауважив, що ті кордони України, які існували до російського вторгнення на Донбас і анексії Криму, гарантовані кількома угодами, включаючи міжнародні, які були порушені. "Навіть якби не було міжнародних угод, не треба терпіти, коли одна країна здійснює інтервенцію до іншої і забирає територію", - переконаний американський політик.

За словами Джуліані, незаконна анексія Криму відбулась через те, що Сполучені Штати і Західна Європа тоді не відреагували на дії Росії належним чином.

"Це була демонстрація нашої слабкості. Якби ми діяли безпосередньо і дуже швидко і запровадили величезні санкції від самого початку, можливо, ми могли б змінити ситуацію, і це не переросло б у все те, що зробив Путін на сході України", - зазначив політик. 

На його думку, повернення окупованих територій до складу України має бути метою зовнішньої політики не тільки Сполучених Штатів, а й західних країн загалом.

"Вторгнення на Донбас і анексія Криму були незаконними, і через це запроваджені санкції проти Росії. Якщо потрібно їх посилити, то це треба зробити", - вважає Джуліані.

Рудольф Джуліані - державний і політичний діяч США (Республіканська партія), мер м. Нью-Йорка (1994-1997, 1998-2001), федеральний прокурор штату Нью-Йорк (1983-1989), підприємець і юрист.

Джуліані вважають одним з найефективніших керівників у сучасній американській історії завдяки його лідерським рисам та сміливості, які були проявлені під час терористичної атаки 11 вересня 2001 року.

На посаді мера Джуліані займався боротьбою з організованою та економічною злочинністю в Нью-Йорку. Саме за його мерства злочинність у Нью-Йорку знизилась на 50 - 67%, а кількість убивств - на 64 - 70 %.

У 2008 р. Рудольф Джуліані приїздив до Києва, був радником Віталія Кличка під час мерських перегонів 2008 року. 

Рудольф Джуліані отримав титул "Людина року" журналу TIME (2001), також був удостоєний звання почесного лицаря Королевою Англії (2002), нагороджений Президентською медаллю Свободи Рональда Рейгана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-