Захист Насірова стверджує, що той не зможе зняти браслет

Захист Насірова стверджує, що той не зможе зняти браслет

Укрінформ
Захист Романа Насірова заперечує, що відсторонений голова ДФС може позбутися електронного браслета і залишити Україну.

Про це адвокат Андрій Кузьменко заявив у Солом'янському райсуді Києва, де розглядається клопотання щодо стягнення з Насірова у бюджет внесеної застави у 100 мільйонів гривень у зв'язку з тим, що він не здав британський паспорт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо того, що Насіров може скористатися своїми знайомствами у компанії-виробнику електронного браслета, щоб відімкнути його і залишити країну, то, на нашу думку, можна було відкрити провадження з цього приводу, з'ясувати всі обставини. Цього зроблено не було... До того ж, Роман Насіров раніше отримував дозвіл у детективів НАБУ на те, щоб залишати Київ для відвідування своєї родини, і ще жодного разу не порушував меж дозволу. Тож те твердження, що Насіров може втекти, втрутившись в роботу браслета, на нашу думку, хибне", - сказав Кузьменко.

Щодо наявності британського паспорта у Насірова, адвокат зазначив, що його підзахисний уже здав всі наявні у нього паспорти.

Раніше у залі суду прокурор САП Роман Симків заявляв, що нездача Насіровим британського паспорта - єдиний процесуальний обов'язок, який порушив Насіров.

Як повідомлялося, детективи Національного антикорупційного бюро України і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ініціювали клопотання про стягнення застави з відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова у розмірі 100 млн гривень через те, що він не виконав зобов'язання - не здав свій британський паспорт,

Раніше суд обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з правом внесення 100 млн грн застави, яку внесла за нього дружина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-