Єврокомісар Ган пояснив, чому приїхав в Україну саме зараз

Єврокомісар Ган пояснив, чому приїхав в Україну саме зараз

Укрінформ
Комісаром ЄС із питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган приїхав до України, аби краще підготуватися до липневого саміту "Україна-ЄС", а також щоб обговорити подальші заходи в рамках реформ.

Про це він розповів під час зустрічі з Прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я також вибрав саме цей час, щоб приїхати до України для того, щоб ми могли якомога краще підготуватися до саміту "Україна-ЄС", який відбудеться усередині липня. Нам необхідно використати саміт для того, щоб посилити іще ту динаміку, яку ми набули в попередні кілька тижнів", - сказав Ган.

Крім того він зауважив, що під час візиту також планує зосередитися на подальших заходах у рамках реформ і на питаннях, які стосуються соціально-економічного розвитку України.

Водночас Ган привітав Україну з лібералізації візового режиму з ЄС та остаточною ратифікацію Сенатом Нідерландів Угоди про асоціацію.

"Це - два великих досягнення, які були здійснені європейцями. Я думаю, що це чудовий спільний результат", - підкреслив він.

У свою чергу, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман подякував ЄС і за безвізовий режим, і за ратифікацію Угоди.

"Ми будемо зараз докладати більше зусиль щодо впровадження самої Угоди (про асоціацію - ред.). А в цілому у нас достатньо серйозний порядок денний щодо необхідності продовження реформ", - зазначив Глава українського уряду.

Фото: Урядовый портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-