Єврокомісар: Бюджет антикорупційного проекту ЄС в Україні - майже €16 мільйонів

Єврокомісар: Бюджет антикорупційного проекту ЄС в Україні - майже €16 мільйонів

Укрінформ
Трирічна "Антикорупційна програма ЄС" з бюджетом майже €16 мільйонів, яка була сьогодні запущена у Києві, є найбільшим проектом ЄС у сфері підтримки боротьби з корупцією до цього часу.

Про це заявив під час прес-конференції у Києві Єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми надаємо майже 16 млн євро. Це - найбільша програма підтримки ЄС у сфері  боротьби з корупцією до цього часу", - сказав він.

Єврокомісар додав, що прогрес у боротьбі з корупцією також сприятиме залученню інвестицій в Україну.

"Прогрес у боротьбі з корупцією є надзвичайно важливим. Не лише для того, щоб задовольнити міжнародних донорів, а й щоб створити хорошу атмосферу для залучення інвестицій. Необхідно й надалі зосереджуватися на цьому. Це щось на зразок лакмусового тесту, який має засвідчити відданість і рішучість влади України рухатися на шляху реформ. Тому йдеться не лише про створення відповідних органів, а й про  забезпечення  можливості їх належного функціонування", - сказав він.

 Водночас, переконаний єврокомісар, Україна має якнайшвидше створити спеціалізовані антикорупційні суди, оскільки без цього боротьба з корупцією на всіх етапах буде непереконливою.

"Необхідно створити спеціалізовані антикорупційні суди. До цього часу розгляд антикорупційних справ у судах був повільним. Україна має якнайшвидше запустити антикорупційні суди. Без цього вона не зможе нас переконати, що боротьба з корупцією буде відбуватися на всіх етапах", - наводить слова Гана Представництво ЄС в Україні.

Єврокомісар зазначив, що в рамках нової програми існує можливість надання необхідної підтримки для створення таких судів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-