Ган очікує, що Рада розбереться з е-деклараціями для НДО до канікул

Ган очікує, що Рада розбереться з е-деклараціями для НДО до канікул

Укрінформ
Узгоджені зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо електронного декларування, які вирішать питання щодо неурядових організацій, можна прийняти ще до літніх канікул Верховної Ради.

Про це заявив єврокомісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган під час брифінгу в Києві з нагоди запуску проекту "Антикорупційна ініціатива ЄС", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання, яке створило привід для міжнародної уваги. І в нас також є певні розмови з Президентом України. Але це також питання парламентського розгляду", - заявив єврокомісар, коментуючи вимоги е-декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

На думку єврокомісара, ці поправки є "помилковими". "Дуже добре, що президент хоче підкоригувати ситуацію. І це, як на мене, потрібно. Ми готові підтримувати його й інших у цьому напрямку", - зазначив Ган.

Він вказав на важливість того, щоб була "певна визначеність, звідки взялася така-то організація, як вона фінансується". "З іншого боку, таке законодавство не повинно перешкоджати роботі неурядових структур", - заявив Ган.

"Ми хочемо побачити, які будуть спільні основи роботи. Я впевнений, що з цим питанням можна буде розібратися ще до літніх канікул", - додав він.

Як відомо, 23 березня 2017 року Верховна Рада України ухвалила законопроект №6172, внесений Президентом України Петром Порошенком. Ним передбачалося внесення змін та доповнень до Закону України "Про протидію корупції". Зокрема, згідно з цим правовим актом, військовослужбовці-контрактники та мобілізовані бійці звільняються від обов'язку заповнювати електронні декларації. Вводиться електронне декларування і для громадських активістів, які займаються протидією корупції.

27 березня Президент підписав зміни до закону щодо електронного декларування після зустрічі з громадськими активістами щодо цього документа. При цьому він заявив, що запропонує внести зміни до тих пунктів документа, які критикують. 

В Адміністрації Президента повідомили, що, оскільки зобов'язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з'являється лише з 2018 року, сторони домовилися створити робочу групу з метою опрацювання узгоджених змін до цього закону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-